Lema

DSC00974.JPG
Agrolux presenteert nieuw Prominent-lid als belichtingsproject: Lema Tomaten

De mannen Leerdam en Van Marrewijk hebben in 2014 gekozen om een deel van hun bestaande kas te voorzien van belichting met de ALF1000 van Agrolux. Nadat hun medelid uit de Telersvereniging HGL Zwinkels in 2012 dezelfde keuze heeft gemaakt, heeft Lema een soortgelijk project weten te realiseren.

Lema is een van de telers in deze telersvereniging die niet bekend was met belichting boven hun eigen tomatengewassen. Zij hebben in 2014 gekozen om een deel van hun bestaande kas te innoveren met Son-T belichting. Zo blijft Lema een gescheiden kas hebben met een belichte en onbelichte teelt.

In het belichte gedeelte zorgen de ALF1000 armaturen ervoor dat er een lichtopbrengst is van gemiddeld 180umol/m2/s1. Dit zorgt ervoor dat de mannen van Lema een hogere productie kilogrammen kunnen behalen en jaarrond hun gewas kunnen produceren. Lema is een standaard voorbeeld uit de belichtingswereld waarbij tomatentelers kiezen voor innovatie om hun kas te voorzien van belichting. Met name door een kas die hoog genoeg is, hoeft Agrolux geen concessies te doen in het aantal armaturen waarbij er wordt gekozen voor Diep-reflectoren.

Er is al bewezen dat de Diep-reflectoren van Agrolux zorgen voor een meer productie ten opzichte van Optimaal-reflectoren. Tegen de denkwijze in, om belichting te installeren waarbij er een mooie lichtverdeling is, wordt er overal in de wereld voor gekozen om armaturen te installeren met een Diep-reflector. Deze Diep-reflector zorgt er weliswaar voor dat de lichtverdeling minder gelijk is dan met andere reflectoren, maar heeft zich bewezen dat er meer kilo's worden geplukt op deze wijze. Dat is het enige dat telt!

Agrolux dankt de mannen van Lema tomaten voor het vertrouwen dat zij in Agrolux hebben om de samenwerking aan te gaan met elkaar.