Kaaij Tomaten

20141211-M0197.jpg
Maatwerkbelichting in lage kassen

Bij Kaaij Tomaten heeft Agrolux zijn eerste grootschalige led-project! Kaaij heeft zijn 'lage' kas van 3,5 hectare voorzien van de meest innovatieve belichtingsmethode. Broers Arjen en Theo van der Kaaij hebben namelijk gekozen voor hybride belichting met Son-T en led.

De kas was iets te laag om volledig te voorzien van alleen Son-T. Daarom adviseerde Agrolux een hybride oplossing, zodat het niet nodig was om de kas op te hogen. Een deel van de belichting wordt nu geregeld met Son-T armaturen van 1000W aan de tralie. Een ander deel van de belichting bestaat uit led: de tussenbelichting, die verplaatst is en zich nu tussen het gewas bevindt.

Door deze slimme oplossing waren er minder 1000W-armaturen nodig om toch aan de gewenste opbrengst van ca. 180umol/m2/s1 te komen waar veel collega-tuinders voor kiezen. Dankzij de vernieuwende keuze van de gebroeders Kaaij heeft Agrolux succesvol zijn eerste hybride project weten te realiseren.

Dankzij de keuze van de gebroeders om voor Agrolux te kiezen, heeft Agrolux haar eerste Hybride-project weten te realiseren en is hier enorm trots op!