Overeenkomst Nature Fresh verzekert mooie toekomst

Grootste tuinbouwverlichtingsdeals van de afgelopen jaren

Nature Fresh Farms Sales voegde 123 hectare verlichte productie toe met haar teeltpartners Nature Fresh Farms, Ketler Farms en VineFresh, wat leidt tot een van de grootste ondertekeningen van LED/HPS-lampen in Noord-Amerika.

Het in Nederland gevestigde bedrijf Agrolux Lighting tekende onlangs een overeenkomst tussen de glastuinbouwbedrijven die een aanzienlijk aantal tuinbouwlampen naar hun kassen/ kwekerijen brengen, die in de herfst van 2022 moeten worden voltooid. Dit kasverlichtingsproject is een van de grootste tuinbouwverlichtingsdeals van de afgelopen jaren, waaronder een van de grootste in Noord-Amerika. Deze grote deal omvat voor het grootste deel Agrolux Wega LED-armaturen en enkele HPS-armaturen. Het is ook de eerste getekende overeenkomst voor Agrolux Wega LED-armaturen in Noord-Amerika.

"Dit is een belangrijke prestatie voor ons nieuwe Agrolux Wega LED product, en we zijn ervan overtuigd dat Nature Fresh Farms en VineFresh Acres zullen profiteren van de uitstekende prestaties," aldus International Sales Director van Agrolux Nick Boelen. "We zijn erg blij met deze samenwerking en kijken ernaar uit om onze relatie met Nature Fresh Farms en Vine Fresh Acres ook voor LED-verlichting voort te zetten."

Voor Nature Fresh Farms zal de verlichte teelt zich uitbreiden over haar boerderijen in Leamington, ON, en Delta, OH. In Leamington zal 31 hectare biologische komkommers onder LED-verlichting komen te staan, terwijl de onlangs aangekondigde uitbreiding van 45 hectare in Ohio ook zal worden gewijd aan biologische producten met LED-verlichting. Met de 123 hectare verlichte productie in totaal, verspreid over hun partners en hun boerderijen in zowel de VS als Canada, bestrijkt Nature Fresh Farms met deze lichtorder alle conventionele basisproducten, naast biologische producten.

"Technologie en innovatie zijn van fundamenteel belang voor Nature Fresh Farms, en we zijn voortdurend op zoek naar betere manieren om onze retailpartners het hele jaar door verse producten te kunnen bieden", aldus Director of Sales Matt Quiring. "Het verhogen van onze verlichte gewassen stelt ons in staat om al onze kernproducten te raken, waaronder paprika's, tomaten, komkommers en biologische producten."

Belichte kassen bieden de mogelijkheid om het hele jaar door te telen en zo meer kwaliteitsproducten te leveren, vooral in de winter. Consumenten in Canada en de Verenigde Staten zijn tijdens het laagseizoen regelmatig afhankelijk van geïmporteerde groenten; met een meer verlichte productie kan Nature Fresh Farms echter het hele jaar door voldoen aan de vraag van de consument naar verse lokale producten, terwijl het bedrijf zich blijft inzetten voor een duurzame teelt.

Op dit moment heeft Nature Fresh Farms 126 hectare verlichte productie verspreid over de Delta- en Leamington-boerderijen die in 2015 voor het eerst werden uitgerust met verlichting, toen ze hun samenwerking met Agrolux begonnen. Sindsdien hebben Nature Fresh Farms en Agrolux hun relatie verder ontwikkeld en tegelijkertijd de vooruitgang van LED-technologie ondersteund. Met LED-verlichting die na verloop van tijd energiezuiniger en duurzamer is, biedt dit soort aanvullende verlichting een geweldige kans voor Nature Fresh Farms en de telers terwijl ze onderzoek blijven doen naar duurzamere verlichtingsalternatieven.

"Duurzaamheid is altijd inherent geweest aan de manier waarop we bij Nature Fresh Farms groeien en ons hele bedrijf runnen", aldus vice-president John Ketler. "We kijken hoe we aan de vraag van de detailhandel en de consument kunnen blijven voldoen, maar wel op de meest efficiënte en duurzame manier, en het extra areaal onder verlichting maakt dat mogelijk."

Nature Fresh Farms' langdurige partnerschap met Agrolux zal helpen bij hun voortdurende inzet voor onderzoek en ontwikkeling van verlichtingstechnologie. Terwijl Nature Fresh Farms doorgaat met het uitvoeren van lichtproeven in hun Discovery Center in Leamington, zal het bedrijf vooruitgang boeken op weg naar nieuwe technologie die duurzame teelt ondersteunt en tegelijkertijd het hele jaar door kwaliteitsproducten aan klanten levert.

Foto: John Ketler en Cornelius Neufeld van Nature Fresh Farms, en Nick Boelen van Agrolux.

Gerelateerd nieuws

Agrolux at Greentech’24 – Amsterdam

Lees meer

Agrolux Sprint Battle tijdens Horticontact 2024

Lees meer

Neem contact met ons op

Meer weten over onze LED producten? Of een kijkje nemen bij ‘live’ WEGA armaturen bij één van onze partners? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!