Citronex

IMG_1231.JPG
Citronex, een van de grootste tomatenkwekers en groenten distributeurs van Oost-Europa kiest voor Agrolux.

In 2014 heeft Citronex een kas van 10 hectare gebouwd die nu voorzien is voor 6 hectare aan Son-T belichting. Citronex is een van de grootste groenten distributeurs van Polen en heel Oost-Europa. Citronex ziet kansen door kassencomplexen neer te zetten om zo jaarrond groenten te kunnen te telen voor de lokale en omringende bevolking.

Voor landen die in het oosten zijn gevestigd, gaat Agrolux secuur te werk om te kijken hoeveel licht Son-T er geïnstalleerd moet worden om het maximale rendement uit het tomatengewas te krijgen. In Nederland is dit een 'oud kunstje' maar in dergelijke landen zoals Polen e.a. wordt er gekeken naar de natuurlijke hoeveelheid licht die de tomatenplanten krijgen.

Het is van groot belang om in de donkerste en koudste maanden voldoende warmte en licht te geven aan de tomatenplanten. Hierdoor worden de tomatenplanten het meest optimaal benut en hoeft er niet geschoven te worden met plantdata en het aantal uren belichten (etmaal).

Dezelfde technologie├źn worden overgenomen van Nederlandse tomatenbedrijven die voorzien zijn van belichting. Zo kan ook Citronex zijn belichting in Dambord schakelen waar nodig.

Dat Citronex voor Agrolux heeft gekozen is geweldig nieuws. Citronex past heel goed bij Agrolux qua visie. Beide bedrijven willen namelijk groeien en de hoogst haalbare kwaliteit producten leveren aan hun klanten.